Babyspeelgoed is goed voor ontdekken, leren én spelen.

Babyspeelgoed, daar doe je jezelf en je baby een groot plezier mee. Met gevarieerd en kleurrijk babyspeelgoed is spelen en ervaren gewoon hartstikke fijn en leuk. En vergeet niet; het is vooral hèèl leerzaam voor je kindje. Al spelend leren baby’s en kinderen iedere dag bij. Daarom is babyspeelgoed belangrijk. Babyspeelgoed is er in vele maten en soorten en daar lees je hier meer over.

Nieuwsgierig en leergierig

Kleintjes zijn nieuwsgierig en leergierig, dat zul je gauw genoeg merken als je net ouder geworden bent van een kleine spruit. Ze ontwikkelen zich heel snel. Spelenderwijs leren ze nieuwe vaardigheden. Iedere dag ietsje meer. Dat zijn vaardigheden op emotioneel, lichamelijk en sociaal vlak. En dat gaat razend rap.

Net geboren

Als baby’s klein zijn is het vooral slapen en een beetje bijkomen van hetMothercare Speelkleed aankomen in onze wereld. Voeden, verschonen en aankleden zijn dan de voornaamste dingen die je kunt doen. Van spelen komt dan nog niet veel. Jij en je kleintje moeten vooral wennen, wennen aan elkaar en aan het leven samen. In die allereerste weken zijn knuffels, knuffeldoekjes en een speentje de eerste dingen waar je jezelf en je baby blij mee maakt. Een fijn kleed om op te liggen kan ook al heel handig zijn. Vooral als je jouw wonder al meeneemt naar andere plekken. Zorg dat je altijd zijn of haar eigen kleed bij je hebt. Dat voelt en ruikt vertrouwd.

early learning centre blossom

 

 

 

 

 

Waarom Babyspeelgoed?

Babyspeelgoed prikkelt de zintuigen en ondersteunt de ontwikkeling van je kleine schat. Vanaf een maandje of 3 kijkt jouw baby al wat nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Een beetje grijpen naar spullen en het ontdekken gaat beginnen. Een muziekje, een mobiele, zachte speeltjes. Haal dat maar in huis. Een knisperboekje, een rammelaar. Dat zijn zo een paar dingen die je in de box of wandelwagen kunt leggen. Bewegende figuren zoals in een baby gym of een mobiele boven het hoofdje van je kind zijn ook de moeite waard. Die nieuwsgierige oogjes zullen de bewegingen en figuren gaan volgen. Eventueel hang je het op een hoogte zodat jouw baby er al wat naar kan grijpen. Dingen vastpakken is sowieso favoriet; ook losse dingen zoals een rammelaar, zachte bal of een bijtring.

Vanaf 6 maanden

Na een maand of 6 is het reiken en grijpen naar alles om hem of haar heen aan de orde van de dag. En lukt dat heel goed. Met de voetjes spelen en het oefenen met omrollen gaat ook beginnen. Tijgeren, kruipen en soms is zelfs proberen te zitten al iets waar de kleine nieuwsgierig naar is. Of kijk je verbaasd als die kleine schat al probeert te gaan staan. Het kan allemaal. Speelgoed dat leuk is in deze fase: rammelaars, bouw blokken van zachte materialen, speelgoed met geluiden, een bal of een spiegeltje. Een muziekje opzetten zal ook wel eens een succes kunnen zijn. En boekjes lezen is favoriet. Voorlezen is dan leuk, lekker met je kleintje op schoot. Of samen bewegen met de handjes en de beentjes op muziek. 

 

En dan is je baby al 1 jaar

Je vraagt je af; waar blijft de tijd. Rond 1 jaar beginnen veel baby's te lopen en zichzelf te vermaken. Dingen zelf uitproberen is belangrijk in deze fase, dat zul je gauw genoeg merken. Dan komt de nieuwsgierigheid en dat grote gevoel van alles ontdekken volop om de hoek kijken. De spullen in je huis zijn niet meer veilig. Alles wat je baby al kruipend of lopend tegenkomt is nieuw en dus het ontdekken waard. Let goed op een veilige omgeving en zorg dat je waardevolle spullen op een hoogte staan waar je baby niet bij kan. Een mooi zetje voor het eventuele lopen en staan oefenen is een loopwagen of loopfiets. Een pop of knuffelbeer in de wagen en lopen maar. Dat is babyspeelgoed dat fijn is in deze levensfase. Baby's nemen ook graag een trekdier of auto mee op sleeptouw en ondertussen brabbelen ze er lekker op los. Je zult versteld staan hoe ook het praten steeds meer tot je komt en je zelfs woorden gaat herkennen. Stapelblokken zijn in deze fase voer voor uren speelplezier en ook een vormenbox zal jouw kindje boeien. Probeer dat babyspeelgoed maar uit, dan weet je gauw genoeg wat jouw baby op weg naar dreumes allemaal de moeite waard van het ontdekken vindt.

 

Veel plezier met al het babyspeelgoed in jouw huis. Je zult hier in onze webwinkel allerlei leuk babyspeelgoed aantreffen. Ook als je baby officieel een dreumes wordt genoemd. Veel winkelplezier naar babyspeelgoed. Nu al vragen? Kijk hier of je antwoord erbij staat of mail ons op info@bestevriendjes.nl  

 

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss