Klavertje vier brengt geluk 

Blog Beste Vriendjes, 31 aug 2021

 

Geschreven door Petra Steffens   

Op een zonnige dag loop ik door een weiland, over paadjes, tussen gras. Overal klavertjes aan mijn voeten. Groen en fris. Parmantig zwieren ze zachtjes tussen de grassprieten. Het zijn er wel honderden, nee duizenden misschien. Zag ik nou een klavertje vier? Ik kniel en begin met speuren. Vind of zoek jij wel eens een klavertje vier?
Klavertjes vier
, die brengen geluk zegt men.

Geluk

Net zoiets als het geluk van een pasgeborene. Een wonder. Geluk. Voor (groot) ouders, een broertje of zusje, de familie, buren en vrienden. Kijk maar eens in de ogen van zo’n kleine schat. Dan voel je ook zoiets als geluk.
Weet jij waarom het klavertje vier symbool staat voor geluk?

Klavertjes vier zijn zeldzaam

Eigenlijk is een klavertje met vier blaadjes een afwijking. Een foutje van moeder natuur. Meestal heeft een klavertje 3 blaadjes. En ze zijn met veel. Heel veel. Ga maar eens kijken buiten in het weiland of in je tuin.

Klavertjes vier vind je niet zomaar. Ze zijn zeldzaam. Bijna onvindbaar zelfs. 1 op de ongeveer 10.000 klavertjes is een klavertje met vier blaadjes. Dat wordt dus flink lang zoeken. Die zeldzaamheid is precies de reden dat een klavertje vier speciaal is en we het als een symbool van geluk beschouwen. Je moet immers GELUK hebben om ‘m te vinden.

Laat je de natuur zijn gang gaan dan zie je in 0,01 procent van de klavertjes een klavertje vier. Is dat niet bijzonder? Net zoals een lieveheersbeestje, dat op je hand land, geluk brengt. Of een vlinder die je ziet in de natuur. Ook dat gebeurt niet zo vaak. Tenzij je in een vlindertuin bent of – in het geval van klavertje vier - je klavertjes vier kweekt, want dat kan tegenwoordig. Dan zie je in korte tijd heel veel klavertjes vier opkomen.

Symbool voor geluk.

Klavertjes vier zijn dus zeldzaam, als je GELUK hebt vind je er èèn. Behalve dat ze zeldzaam zijn is er ook het verhaal dat elk blad een eigen betekenis heeft. Eèn blaadje staat voor hoop en eentje voor vertrouwen. De derde voor liefde en de vierde voor GELUK. Genoeg reden dus om een klavertje vier te vinden tussen al die klavertjes met drie blaadjes. Want geluk dat wil jij vast ook.

klavertjes vier

Vorm

De vorm van de blaadjes is ook zo mooi. Soms zie je er een hartje in. Kijk maar eens goed. Zie je het? Niet zo gek dus dat je blij wordt van dit prachtige plantje in de wei. Vind je er èèn? Bewaar ‘m, teken ‘m en koester ‘m. Het brengt je geluk. Dat willen we toch allemaal, een beetje geluk. Net als een baby geluk brengt. Want zeg nou zelf, zo’n nieuw wondertje …. dat is toch ook geluk.

Die verdient het beste en misschien ook wel een lief en waardevol kadootje. Kijk met plezier en verwondering maar eens rond in onze kadootjeswinkel. Zie je dat er voor elk wondertje een mooi kadootje te bestellen is? Vandaag heb jij na het lezen van dit blog òòk geluk. Beste Vriendjes geeft je van 14 t/m 28 september korting op alle artikelen in onze winkel.

 

Type klavertje4 bij het afrekenen en je ontvangt een korting van 10 % op je bestelling.

Op Alles. Ook dat is GELUK.

 

Veel plezier met zoeken en kijken. En mocht je buiten op zoek gaan naar een klavertje vier. Voel dan ook het geluk als je nog even moet speuren of als je hem niet vindt. Klavertjes drie zijn ook mooi, met al die verschillende soorten bladeren. Ik blijf ook nog even speuren want de kans dat je een klavertje vier ontdekt is een kwestie van GELUK.


 

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss