Hoe kun je jouw baby laten slapen?

Blog Beste Vriendjes, 17 september 2020

Hoe laat je je baby slapen? Blog Beste Vriendjes

 

Hoe laat je je baby slapen? Deze vraag wordt elke dag door nieuwe ouders gesteld, want een baby brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en het ontwikkelen van een goed slaappatroon is misschien wel èèn van de grootste uitdagingen voor een pasgeboren baby èn voor de ouders;-).

Hoewel er veel suggesties te vinden zijn, is het echte antwoord wat voor de ene baby werkt, werkt voor de andere misschien weer niet, en je weet het nooit totdat je het probeert. Hoewel wij bij Beste Vriendjes niet alle antwoorden hebben, willen we wel helpen door een gevoel van comfort, liefde en veiligheid te geven door de meest mooie  producten uit te kiezen en op te nemen in ons assortiment!

Beste Vriendjes heeft een aantal slaaptips voor baby's op een rijtje gezet.

1. ONTWIKKEL EEN ROUTINE

Het ontwikkelen van een bedtijdroutine is een effectieve methode om de uitdagingen van het in slaap vallen van jouw baby te verlichten en wordt door kinderartsen over de hele wereld voorgesteld. Een routine die verwachte activiteiten en troostende items omvat, kan een geweldige manier zijn om je kleintje te laten weten dat het tijd is om tot rust te komen en te gaan slapen.

2. WIKKEL JE KINDJE IN EEN DEKEN OF SWADDLE

Wikkel je kleine baby in een van de mooie inbakerdekens van het mooie merk Lulujo* om zo een comfortabel, warm en veilig gevoel te creëren. Kruip er zelf even naast, het geeft baby's een fijn gevoel alsof ze weer even in moeders buik zitten. Als ze eenmaal het inbakeren zijn ontgroeid, kun je deze mooie swaddles ook gebruiken als handdoek na het badderen, als laken of dekentje in wieg of bedje, tijdens het voeden, over het aankleedkussen, in de maxi cosi en autostoel, in de kinderwagen en meer. Eigenlijk gewoon het ideale kraamcadeau!

3. ZORG VOOR EEN COMFORTABELE TEMPERATUUR 

Als het buiten extra koud is, of als de kleine gewoon wat extra knuffels nodig heeft, wikkel je baby dan in een deken, badcape met capuchon of zet een mutsje op. Beste Vriendjes heeft van Lulujo de leuke set Hello World Swaddle & Hat - Hugs & Kisses*. Dit schattige kraamcadeau zorgt ervoor dat je pasgeborene er niet alleen warmpjes bij ligt maar ook nog eens camera ready is! Met deze set kun je gemakkelijke de perfecte foto maken om je kleintje voor te stellen aan familie en vrienden. Baby's verliezen de meeste warmte door hun hoofd, dus door een capuchon of muts kunnen ze warm blijven en vallen ze makkelijker in slaap. Eerst even lekker badderen en dan met een zachte badcape om van Cottonbaby helpt ook om daarna zachtjes in slaap te worden gewiegd.

*Het leuke is dat al onze Lulujo en Cottonbaby cadeautjes nu in de aanbieding zijn!

4. VERMINDER ANGST MET EEN VEILIGHEIDSVOORWERP

Veel kinderartsen zijn het erover eens dat het introduceren van een veiligheidsvoorwerp voor een baby een manier is om hen troost te bieden en een baby kan leren zichzelf te kalmeren en de emoties te verlichten van het scheiden van angst die een baby kan voelen, vooral tijdens het slapengaan. Het opbouwen van de band van een baby en een beveiligingsitem kan al vanaf hun eerste levensdag beginnen, aangezien baby's hun reuk- en tastzin gebruiken voordat ze zelfs maar kunnen zien. 

Een veiligheidsvoorwerp ook wel veiligheidsknuffel genaamd, wordt meestal gekozen door een kind tussen de 4 en 8 maanden oud. Het kan een knuffel of knuffeldoekje zijn maar ook een deken, spuugdoekje of een zacht boekje.

Een veiligheidsknuffel helpt het kind zich veilig te voelen in nieuwe, stressvolle situaties en op plekken zoals bij de dokter of wanneer mama eventjes niet aanwezig is. De knuffel vervangt simpelweg de ouders die niet altijd in staat zijn om het kind te kunnen knuffelen. Het kind kan de knuffel overal mee naar toe nemen en geeft het overal een gevoel van veiligheid en kalmte. De knuffel is ook de grootste vriend tijdens de slaaproutine, dutjes en ook tijdens de nachtelijke dwalingen in bed. Het helpt het kind zich veilig te voelen en sneller in slaap te vallen. Er is gewoonweg geen betere remedie voor verdriet of ziekte dan een favoriete knuffel!

Wanneer je kindje nog geen veiligheidsknuffel heeft dan kun je er ook zelf eentje kiezen. Let wel op dat het een veilig voorwerp is, zonder losse onderdelen die eraf kunnen vallen (denk aan kleine ogen of een neusje) en voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen. Voordat je de knuffel introduceert, laat het kind er alvast een beetje aan wennen door het gedurende de dag af en toe naast je kind neer te leggen. Laat de knuffel ook in de dagelijkse activiteiten meedoen, neem het mee tijdens een wandeling, lees samen een boek, speel kiekeboe, en leg het naast je kind in bed. 

Beste Vriendjes heeft erg lieve knuffeldoekjes. De favorieten zijn de de speenknuffels van Bunnies by the bay die een knuffel-, veiligheids- en fopspeenhouder in èèn is. Deze speenknuffel is het perfecte cadeau voor kleintjes! De speenknuffel is niet alleen superzacht maar ook superhandig! Aan de linkerarm zit een klittenbandsluiting waardoor dit knuffeltje gemakkelijk te bevestigen is aan een speen, wandelwagen, wieg en autostoeltje. Deze kleine vriend wil altijd en overal bij je zijn! En andere favorieten zijn het PaciPixy knuffeldoekje van het mooie merk Natursutten, dit knuffeldoekje is een veilig, zacht en lief vriendje om mee te spelen of mee te knuffelen. PaciPixy's armen hebben knopen die gemakkelijk zijn vast te pakken en ook heerlijk zijn om op te sabbelen. Dit speeltje heeft een dubbele functie als knuffeldoekje en fopspeenhouder. PaciPixy helpt zelfs de kleinste baby's om hun speentje vast te houden, zonder iets te moeten vastmaken aan hun kleding. De flexibele ring van de Natursutten speen kan eenvoudig over PaciPixy's arm worden getrokken, zonder clips of drukkers, zodat het speentje een veilige en zachte toevoeging is; makkelijk vast te houden en eenvoudig om te vinden. Ook als je kindje te groot is geworden voor een speentje blijft PaciPixy een zacht en troostend vriendje. De naam PaciPixy is een combinatie van Pacifier (fopspeen) en Pixie (elfje). Dit speenelfje zal snel het favoriete vriendje van je kindje worden!  

Ook Little Toddel en Little Zmooz zijn schatjes. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen, dit ademende materiaal heeft de eigenschap vertrouwde geuren van de gebruiker op te nemen. Geur speelt een belangrijke rol in de eerste levensfase, het reukvermogen is namelijk al sterk ontwikkeld en bekende geuren hebben altijd de voorkeur. De abstracte vormgeving biedt kinderen de mogelijkheid om hun fantasie en gemoeds-toestand op de knuffels te projecteren en stimuleren de emotionele hechting. Toddel en Zmooz bieden het belangrijkste zintuig, de tastzin, optimale comfort door gebruik te maken van het zachtste velours. Het biologisch materiaal waarvan Toddel en Zmooz zijn gemaakt, is veilig om op te kauwen en te sabbelen.

Tip: We krijgen regelmatig telefoontjes of mailtjes van wanhopige ouders omdat het geliefde knuffeltje van hun kindje kwijt is geraakt. De kleine is dan helemaal van streek. Bij Beste Vriendjes willen wij natuurlijk nooit dat kleintjes angst, onzekerheid of verdriet hebben. Het is dus altijd verstandig een reserve veiligheidsknuffel te hebben. Wissel deze wel af, let hierbij wel op want kinderen zijn slim en merken het verschil vrij snel. Wees dus regelmatig zodat de kleine van beide voorwerpen gaat houden.

5. MUZIEK 

Al vanaf de geboorte houden kinderen van muziek. Of eigenlijk al daarvoor in de baarmoeder heeft onderzoek uitgewezen. Baby´ s worden vaak rustiger van muziek. Dat baby's van muziek houden lijken we ook instinctief aan te voelen. We zingen en wiegen baby's wanneer ze onrustig zijn en zetten een muziekmobiel aan of zingen een liedje bij het slapen gaan.

Een muziekmobiel is een van de leukste kraamkadootjes om te geven en te krijgen bij een geboorte. Een mobiel is geschikt voor boven een bed, een wieg, een box, een kinderwagen of een autostoeltje. De meeste muziekmobielen zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 2 jaar, maar ook heel wat dreumesen en peuters vinden een muziekmobiel nog altijd fijn.

De zachte deuntjes van een muziekmobiel zorgen ervoor dat de kleine op een prettige manier in slaap valt. Beste Vriendjes heeft het erg leuke muziekmobiel van Silvercloud in haar assortiment. Dit sprookjesachtig lieve muziekmobiel met 2 grijze en 2 witte slaperige schaapjes en een boederijhekje draait zachtjes rond en speelt daarbij de melodie van `Twinkle Twinkle Little Star. Het moedigt de kleine aan op zijn rug te gaan liggen. Door de rustgevende muziek valt de kleine zachtjes in slaap.

Het muziekmobiel van Silvercloud Schaapjes tellen is nu in de aanbieding!

6. LEES EEN BOEK

Een andere bedtijdroutine is het voorlezen van een boek voor je kleintje. Voorlezen aan de baby helpt hen om te leren en te groeien, maar kan ook aangeven dat het tijd is om te slapen. Leestijd kan een gekoesterde tijd zijn en de band opbouwen tussen de baby en hun dierbaren. Beste Vriendjes heeft nog geen boeken in haar assortiment maar deze komen er vast en zeker aan! Wij schreven er al wel een mooie blog over.

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss