Beste Vriendjes steunt Podencoworld

Blog Beste Vriendjes, 24 juni 2021

Stel je voor; je bent een hond. Geboren in een familie van jachthonden. Al je soortgenoten zijn er onwijs goed in: jagen. Jij kan het ook. Maar lang niet zo goed als de rest.

Op een dag loop je verloren langs de rand van de weg. Achtergelaten. Alleen. Je loopt al dagen rond zonder eten, zonder drinken. Je familie vind je niet. Je zoekt iets vertrouwds, maar vind het niet. Je hebt dorst, je hebt honger. Je energieke, opgewekte aard is weg.

Dit verhaal gaat over een hond uit de Podencofamilie. Een familie van jachthonden. Honden die energiek zijn, levendig en opgewekt. Met het talent om hoog te springen en het instinct van een goede jager. Konijnen en wild, daar jagen zij op. Samen met de jagers mensen gaan zij op pad. Op jacht. Maar sommige honden eindigen op straat. Alleen, achtergelaten, zonder familie. Zonder een thuis....

Beste Vriendjes houdt van dieren. Van honden en poezen tot beren en apen. Van konijnen, muizen, pinguïns tot dolfijnen. Van koeien of paarden, tot ezel en egel. Zelfs op wilde dieren als de giraffe of de leeuw is Beste Vriendjes dol. Alle dieren zijn eigenlijk Beste Vriendjes van ons. Daarom helpen wij Stichting Podenco world. Een stichting die zich inzet voor honden zoals hierboven beschreven.

In ons blog lees je meer hierover

 


Beste Vriendjes en dieren

Blog Beste Vriendjes, 20 mei 2021

Dieren zijn onze beste vrienden; op het land en in het water. Ze lopen als een rode draad door alles waar Beste Vriendjes om draait.  In veel artikelen uit onze kadootjeswinkel vind je ze terug; grote, kleine, zachte en lieve dieren. 

Onze favoriet in het water: de DOLFIJN.

Wie een dolfijn ontmoet, glimlacht als vanzelf terug

Dolfijnen hebben onze harten gestolen vanwege die altijd aanwezige glimlach. Blij makend en vertederend. Als je naar ze kijkt glimlach je als vanzelf terug. Dat komt vooral door die grappige plooi onder de mond en die geinige puntneus van ze. Natuurlijk is die ‘puntneus’ geen echte neus maar voor het gemak noemen we dat zo. De neus van dolfijnen is eigenlijk het gat op hun hoofd. Wist je dat? Daarom komt een dolfijn regelmatig boven water; om te ademen door dit gat. Zie je het water er al uit spatten?

Lees meer ...


Bunnies by the bay: over konijnen en het hondje dat over ze waakt

Blog Beste Vriendjes, 2 april 2021

Aan de basis van het ontstaan van de knuffelvrienden, het speelgoed en serviesgoed van Bunnies-by-the-bay staat een afschuwelijk ongeluk. Een ongeluk dat als één van de ergste commerciële visserijrampen in de geschiedenis van Amerika te boek staat. Zussen Suzanne en Krystal verloren vader, ooms, broer en neven. Gelukkig ontstaan uit moeilijke periodes ook mooie dingen. Grootmoeder vertelde verhalen over de konijnen bij haar in de tuin aan kleindochters Suzanne en Krystal. Verhalen die troostend werkten. De konijnen en het hondje dat over hen waakt werden de karakters van Bunnies-by-the-bay.

Grootmoeder drukte hen ook haar wijsheid op het hart. ‘De enige manier om vreugde terug te krijgen in je leven is door vreugde aan anderen te brengen.’ En zo begonnen de zussen na het rouwen en huilen met het maken van konijnenknuffels. Eerst enkele exemplaren voor eigen gebruik. Maar de konijnen werden snel vrienden met iedereen en gaven zo veel troost dat ze uitgroeiden tot het merk dat ze nu zijn; Bunnies by the bay. Lees meer ...

Vrolijk Pasen met Bunnies by the bay


Waarom versieren en verstoppen we eieren met Pasen?Beste Vriendjes viert Pasen!

Blog Beste Vriendjes, 3 maart 2021

Pasen; wat vieren we dan eigenlijk?
Veel kinderen weten dat niet. Pasen is een feest vanuit het christelijk geloof. Met Pasen viert men het opstaan van Jezus na zijn sterven. ‘Oprijzen’ uit de dood is misschien wat moeilijk te bevatten, maar symbolisch staat het voor een nieuw begin. Net als de lente. Op de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart, is het Pasen. Een nieuw begin, een nieuw leven. Denk maar aan de kuikens uit het ei en de lammetjes die geboren worden. Maar waarom dan eieren versieren en verstoppen? En ze ook nog eens zoeken met zijn allen. En wat doen de Paashazen er eigenlijk bij?

Eieren staan - net als het verhaal van het oprijzen uit de dood - symbool voor een nieuwe start, een nieuw leven, een nieuw begin. Dat past heel mooi bij de lente, waarin van alles tot leven en tot bloei komt; de lammetjes in de wei, de vogels die zich enthousiast laten horen en kijk maar eens om je heen naar al die mooie gekleurde bloemen om ons heen. Dat staat voor nieuw en fris.

Lees meer ...


Beste Vriendjes houdt een tekenwedstrijd: 'Teken jouw favoriete (huis)dier.'Teken jouw favoriete (huis)dier

Blog Beste Vriendjes, 3 februari 2021

Kinderen en dieren. Je kunt er veel over vertellen, een boek over schrijven. En ja, zelfs tekeningen over, van èn voor maken. Dieren en kinderen; een perfecte combi.

Een tekening maken geeft alle ruimte aan je creativiteit. Tekenen is voor iedereen leuk. Kinderen vertellen met een tekening telkens weer hun eigen verhaal; ze leggen er hun gevoel in en kunnen hun fantasie erin kwijt. Tekenen samen met je kind is een heerlijke manier om gezellig samen bezig te zijn. Naast plezier levert het vaak de mooiste creaties op.

Lees meer ...


Valentijn en de vrienden van LumpinValentijn en de pluche knuffellijn Lumpin

Blog Beste Vriendjes, 8 januari 2021

Valentijnsdag is al jaren m``eèr dan alleen maar een dag voor verliefden. Liefde zit nou eenmaal in meer dingen dan in alleen maar verliefd zijn. Liefde zit in vriendschap, in een aardig woordje voor een ander, een compliment, behulpzaamheid voor een naaste, aandacht voor de mensen om je heen. Beste Vriendjes roept je op deze dag aan te grijpen om liefde te tonen voor iemand die belangrijk voor jou is, die wel wat steun kan gebruiken, troost of aandacht. Laat de liefde maar stromen op alle vlakken, naar alles wat jou nu te binnen schiet.

Lees meer ...


Knuffelen voor geluk en gezondheid_blog_beste_vriendjesKnuffelen voor geluk en gezondheid!

Blog Beste Vriendjes, 28 november 2020

Knuffelen: èèn van de meest essentiële basisbehoeften in een mensenleven. Een knuffel is een zachte aanraking of omhelzing met een positieve uitwerking op ons als mens. Ook al gebeurt het in deze tijd veel minder nu we juist op afstand moeten blijven van elkaar. Knuffelen is nodig omdat het je helpt je mens te voelen. Voor baby's en jonge kinderen is het zelfs van levensbelang. Gelukkig zijn er de knuffelbeesten nog.

Knuffelen is van levensbelang
Baby’s en jonge kinderen zijn echte knuffelaars en worden ook graag geknuffeld. In hun prille leven is dat zelfs hard nodig: overleven als knuffelen ontbreekt is moeilijk. Knuffelen bij baby’s en jonge kinderen draagt bij aan een sterk immuunsysteem en Lees meer ...


Eten met kinderen; chaos of feest?Eten met kinderen_chaos of feest?_Blog Beste Vriendjes_oktober 2020_korting op kinderservies

Blog Beste Vriendjes, 28 oktober 2020

Eten met kinderen; chaos of feest? De tijd van buiten eten is met de herfst voorbij. Met onze kinderen zitten we weer binnen aan de eettafel. Hapjes eten aangeboden krijgen of al helemaal zelf je eten op mogen eten: een leuk en vrolijk kinderservies verhoogt de pret aan tafel.

‘Kijk, daar komt het vliegtuigje’ of ‘Een hapje voor pappa, een hapje voor oma, een hapje voor de hond of de kat’. Als het om eten gaat proberen we van alles uit. Niets belangrijker dan dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Geen ouder die dat zal ontkennen.

Eten met kinderen is eten met aandacht

Lees meer ...


Hoe kun je jouw baby laten slapen?

Blog Beste Vriendjes, 17 september 2020

Hoe laat je je baby slapen? Deze vraag wordt elke dag door nieuwe ouders gesteld, want een baby brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en het ontwikkelen van een goed slaappatroon is misschien wel èèn van de grootste uitdagingen voor een pasgeboren baby èn voor de ouders;-).

Hoewel er veel suggesties te vinden zijn, is het echte antwoord wat voor de ene baby werkt, werkt voor de andere misschien weer niet, en je weet het nooit totdat je het probeert. Hoewel wij bij Beste Vriendjes niet alle antwoorden hebben, willen we wel helpen door een gevoel van comfort, liefde en veiligheid te geven door de meest mooie  producten uit te kiezen en op te nemen in ons assortiment!

Beste Vriendjes heeft een aantal slaaptips voor baby's op een rijtje gezet. Lees meer ...

Blog Beste Vriendjes: Hoe laat je jouw baby slapen?


Wat zijn de voordelen van voorlezen aan kinderen?​

Blog Beste Vriendjes, 12 juli 2020

Het samen lezen van een boekje, verhaaltjes vertellen en plaatjes aanwijzen, versterkt de band met je baby. Gebleken is dat kinderen die zijn voorgelezen als baby, later beter zijn in taal. Het is even een warm moment samen en dit zorgt voor verbinding, zowel op fysiek als op emotioneel gebied. Met voorlezen oefen je onder andere de luistervaardigheid, het concentratievermogen en sociaal-emotionele vaardigheden.Lees meer ...

Bestel je bij Beste Vriendjes in de periode van 12 t/m 19 juli dan ontvang je het boekje "Nog even achter mijn oortjes kriebelen" cadeau bij jouw bestelling vanaf € 45,-.

Blog Beste Vriendjes, 12 juli 2020: Wat zijn de voordelen van voorlezen aan kinderen?

 

 

 

© 2014 - 2021 Beste Vriendjes | sitemap | rss