Pasen vieren op jouw manier

Blog Beste Vriendjes, 9 april 2022

Pasen. Elke familie viert het op zijn eigen manier. Samen aan het Paasontbijt met familie of vrienden of een brunch met elkaar en een spelletje aan tafel. Of lekker erop uit, naar buiten om de lente te proeven. Gezelligheid is een belangrijk ingrediënt tijdens de dagen van Pasen. Eieren verven doen we ook, soms verstoppen we ze om ze vervolgens weer te gaan zoeken. Pasen is een feest dat ontstaan is in de Christelijke traditie maar in veel gezinnen is daar niet veel over bekend. Het is een feest dat symbool staat voor een nieuw begin, een nieuwe geboorte. Nieuw leven. En tegelijk vieren we de lente. De lente, dat is ook een nieuw begin; groen, kleurrijk en ontluikend. Welk verhaal leeft er met Pasen in jouw familie en waarover vertel jij aan je kleine spruit(en).

  Lees en leef je met ons mee?


De betekenis van het sterrenbeeld voor jouw kindje

Blog Beste Vriendjes, 17 maart 2022

We schrijven er al bijna een jaar over. Over sterrenbeelden en bijbehorende eigenschappen. De horoscoop is gebaseerd op deze sterrenbeelden. Wat betekent dit? Zoals jij met je kind omgaat is natuurlijk van grote invloed op zijn ontwikkeling net zoals natuurlijke aanleg. De horoscoop vertelt meer over de invloed van de sterren op je kindje. Heel boeiend en vaak herkenbaar. Wil je meer lezen en je wondertje beter leren kennen? Lees mee zodat je jouw lieve schat (nog) beter begrijpt.

De zon en het sterrenstelsel

De sterren aan de hemel vormen samen een sterrenstelsel en twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Elke maand staat de zon op zijn hoogst in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op jouw baby’s geboortedag bepaalt onder welk sterrenbeeld hij of zij geboren is. In deze blog lees je over Stieren en Rammen.


Tips voor het omgaan met huisdierverlies voor jonge kinderen

Blog Beste Vriendjes, 20 februari 2022

Je kind is je grootste lieveling op aarde. Toch? Liefde voor kinderen is onvoorwaardelijk. Net als de liefde voor je huisdieren, die nemen meestal ook een belangrijke plek in. Kinderen houden van nature van dieren. Ze zijn er nieuwsgierig naar en het zijn al gauw hun beste vriendjes. Met (huis)dieren kun je praten, spelen en je kunt ze aaien. Van alles dus. Dieren zijn de beste vriendjes, vooral als het hun huisdieren zijn. Wij bij Beste Vriendjes bekrachtigen dat maar al te graag. Daarom zie je hier in onze webwinkel ook zoveel dieren. Maar wat als je huisdier wegvalt, overlijdt. Hoe pak je dat aan en hoe help je jouw kind daarbij? Wat werkt het beste op zo’n moeilijk moment? Leuk is het niet, maar wij delen wat tips die je als het goed is een stukje op weg helpen.

Dieren om ons heen vinden we meestal fijn. En dan bedoelen we geen spinnen, muizen of kikkers. In een boekje is dat prima maar liever niet in je huis. Nee, we denken aan een poes of kater, een hond of misschien wel een paard. Maar ook kleinere vrienden zoals een cavia of hamster zijn favoriet. Wellicht ben jij of je kind meer van de vogels. Een parkiet of kanarie, een stel duiven of wie weet lopen er wel kippen in de ruimte rond je huis. Kinderen zijn gek op dieren. Als dieren wegvallen, ontstaat er een gat. Is het huilen met tranen en tuiten. En hoe ga je hier dan mee om?


Sterrenbeelden en de betekenis voor jouw kindje

Blog Beste Vriendjes, 16 januari 2022

De geboortedatum en het sterrenbeeld van jouw kleine wonder zeggen veel over zijn of haar persoonlijkheid. Althans, daar gaat de astrologie vanuit. De horoscoop is hierop gebaseerd. Onze ervaring is dat deze vaak veel herkenning geeft. En herkenning helpt je om jouw kindje beter te leren kennen. Want ook jij hebt vast geen gebruiksaanwijzing gekregen bij de geboorte. Klopt dat? Je kind leren kennen is èèn grote ontdekkingstocht. De horoscoop kan je wat houvast geven. Tijd voor wat informatie over de sterrenbeelden.

Geloof jij in de horoscoop?

Vraag jij je wel eens af wat de geboortedatum voor jouw kind betekent? De dag van geboorte bepaalt het sterrenbeeld van jouw kleintje. Opvoeding en natuurlijke aanleg spelen uiteraard een grote rol bij het vormen van de persoonlijkheid van je kind, maar in de horoscoop zie je al gauw dingen terug die je onmiddellijk herkent. Omdat je hier bent aanbeland gaan we uit van jouw nieuwsgierigheid. Want ook jij wil je lieve schat natuurlijk nog beter begrijpen.


Kerstmis, wat vieren we dan eigenlijk?

Blog Beste Vriendjes, 18 december 2021

Kerstmis heeft voor elk van ons een andere betekenis. Overeenkomsten zijn er ook. Het is de tijd van donkere dagen en verlichte huizen. Aandacht voor samen; tijd voor gezin, familie en vrienden. Liefde voelen, liedjes zingen, lichtjes ontsteken. Vieren dat je samen bent, hoe dan ook. Wat we eigenlijk vieren met Kerst is iets waar steeds minder mensen bij stilstaan. In dit blog tippen we het aan. Plus wat je samen met de kleinsten kunt doen om van kerst een zo mooi mogelijke tijd te maken.

Houden van

Met kerstmis maken we tijd voor de mensen van wie we houden. Het is een tijd van geven en iets goeds doen voor een ander. We versieren ons huis, onze tuin, tuigen de kerstboom op. En zorgen voor veel licht. Licht is iets wat we vooral in deze tijd zo hard nodig hebben.

Bij kerst denken we bij Beste Vriendjes aan gezellig met je dreumes of peuter aan tafel met je familie of vrienden en wellicht een kadootje om uit te delen. Kerst voelt ook bij uitstek als een tijd om elkaar te verwennen met iets liefs, leuks of lekkers.

 

 

 

 

Meer lezen over knutselen met kerst en welke kerstfilms je kunt kijken lees je hier.


Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld dat daarbij hoort over jouw kindje zegt

Blog Beste Vriendjes, 9 november 2021

Sommigen geloven er in, anderen zijn wat sceptisch. De stand van de sterren ofwel de astrologie. En daarmee het sterrenbeeld van je kind op het moment van zijn of haar geboorte. Geloof jij hier in? Vaak geeft de informatie over een sterrenbeeld in de horoscoop veel herkenning. Als je dit leest gaan wij ervan uit dat je nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine wonder. In deze blog belichten we Boogschutter en Steenbok.

Sterrenbeelden

Vroeger staarden mensen naar de sterrenhemel. De sterren die ze aan de hemel zagen vormden samen een sterrenstelsel. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Door met lijnen deze sterren met elkaar te verbinden ontstonden figuren. Zo ontstonden de sterrenbeelden. De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje, is zijn of haar sterrenbeeld.

Vraag jij je misschien ook af wat de geboortedatum van jouw kindje betekent? Lees hier meer over het sterrenbeeld van jouw baby.


Het geheim van smaak en smaken

Blog Beste Vriendjes,  15 oktober 2021

Smaak is van iedereen. Een smaak is goed, verrukkelijk of …. niet zo lekker. Heb jij of je kleine spruit een favoriete smaak? Wat de èèn lust, lust de ander niet. Smaken verschillen. Maar weet jij eigenlijk genoeg over smaak? En leer jij jouw kindje een smaak ook proeven? Want smaken is vooral de tijd nemen om een smaak te leren kennen. Dat weet je vast wel, maar hoe zit het met jouw kleine schat? Kennen jullie het geheim van de zeven smaken al? Beste Vriendjes ontdekte een geweldig boek over smaak: Smaakspoken. Een boek dat van jouw etertje misschien wel een smaakgenieter maakt.

Zoet, zout, zuur

Smaken, er zijn er veel. Mèèr dan je denkt. Zoet, zout of zuur kennen we allemaal wel. Maar er is mèèr. Niet voor niets doen koks iedere keer weer hun stinkende best in de keuken. Net als pappa’s en mamma’s voor hun kinderen. Een snufje van dit en een vleugje van dat. Als de smaak maar goed is. Vergeet ook niet de boel leuk op te dienen. Met wat kleur en een leuk servies! Dat helpt ook mee aan liefde voor eten, voor jou en je spruit.

Het boek Smaakspoken vormde de voedingsbodem voor deze blog.

Hier lees je meer over smaak en haar geheimen.


Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld dat daarbij hoort over jouw kindje zegt

Blog Beste Vriendjes, 20 september 2021

Sommigen geloven er steevast in, anderen zijn wat sceptisch. De horoscoop. Geloof jij hier in? Een wetenschappelijk bewijs is er niet voor, maar wat het sterrenbeeld in de horoscoop zegt over de persoonlijkheid van je kindje geeft vaak wel herkenning. Natuurlijke factoren als opvoeding en genetische aanleg bepalen ook veel. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine hummel, delen we wat informatie hierover.

Vraag jij je wel eens af wat de geboortedatum voor jouw kind betekent? De dag van geboorte bepaalt welk sterrenbeeld jouw kindje heeft. De sterren die je aan de hemel ziet vormen samen een sterrenstelsel. Twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje, is zijn of haar sterrenbeeld. Welke invloed dit heeft lees je hieronder.

Hier lees je meer over de sterrenbeelden Weegschaal en Schorpioen


Klavertje vier brengt geluk

Blog Beste Vriendjes, 31 augustus 2021

Op een zonnige dag loop ik door een weiland, over paadjes, tussen gras. Overal klavertjes aan mijn voeten. Groen en fris. Parmantig zwieren ze zachtjes tussen de grassprieten. Het zijn er wel honderden, nee duizenden misschien. Zag ik nou een klavertje vier? Ik kniel en begin met speuren. Vind of zoek jij wel eens een klavertje vier? Klavertjes vier, die brengen geluk zegt men.

Geluk

Net zoiets als het geluk van een pasgeborene. Een wonder. Geluk. Voor (groot) ouders, een broertje of zusje, de familie, buren en vrienden. Kijk maar eens in de ogen van zo’n kleine schat. Dan voel je ook zoiets als geluk. Weet jij waarom het klavertje vier symbool staat voor geluk?

In ons blog lees je meer hierover


Wat de geboortedatum en het bijbehorende sterrenbeeld over jouw kindje zegt

Blog Beste Vriendjes, 25 juli 2021

Sommigen geloven er steevast in, anderen zijn wat sceptisch. De horoscoop. Geloof jij hier in? Een wetenschappelijk bewijs is er niet voor, maar wat het sterrenbeeld in de horoscoop zegt over de persoonlijkheid van je kindje geeft vaak wel herkenning. Natuurlijke factoren als opvoeding en genetische aanleg bepalen ook veel. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine hummel, delen we wat informatie hierover. Te beginnen bij de Leeuw en Maagd.

Sterrenbeelden

Vraag jij je wel eens af wat de geboortedatum voor jouw kind betekent? De dag van geboorte bepaalt welk sterrenbeeld jouw kindje heeft. De sterren die je aan de hemel ziet vormen samen een sterrenstelsel. Twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje, is zijn of haar sterrenbeeld. Welke invloed dit heeft lees je hieronder.

Lees meer ...


Beste Vriendjes steunt Podencoworld

Blog Beste Vriendjes, 24 juni 2021

Stel je voor; je bent een hond. Geboren in een familie van jachthonden. Al je soortgenoten zijn er onwijs goed in: jagen. Jij kan het ook. Maar lang niet zo goed als de rest.

Op een dag loop je verloren langs de rand van de weg. Achtergelaten. Alleen. Je loopt al dagen rond zonder eten, zonder drinken. Je familie vind je niet. Je zoekt iets vertrouwds, maar vind het niet. Je hebt dorst, je hebt honger. Je energieke, opgewekte aard is weg.

Dit verhaal gaat over een hond uit de Podencofamilie. Een familie van jachthonden. Honden die energiek zijn, levendig en opgewekt. Met het talent om hoog te springen en het instinct van een goede jager. Konijnen en wild, daar jagen zij op. Samen met de jagers mensen gaan zij op pad. Op jacht. Maar sommige honden eindigen op straat. Alleen, achtergelaten, zonder familie. Zonder een thuis....

Beste Vriendjes houdt van dieren. Van honden en poezen tot beren en apen. Van konijnen, muizen, pinguïns tot dolfijnen. Van koeien of paarden, tot ezel en egel. Zelfs op wilde dieren als de giraffe of de leeuw is Beste Vriendjes dol. Alle dieren zijn eigenlijk Beste Vriendjes van ons. Daarom helpen wij Stichting Podenco world. Een stichting die zich inzet voor honden zoals hierboven beschreven.

In ons blog lees je meer hierover

 


Beste Vriendjes en dieren

Blog Beste Vriendjes, 20 mei 2021

Dieren zijn onze beste vrienden; op het land en in het water. Ze lopen als een rode draad door alles waar Beste Vriendjes om draait.  In veel artikelen uit onze kadootjeswinkel vind je ze terug; grote, kleine, zachte en lieve dieren. 

Onze favoriet in het water: de DOLFIJN.

Wie een dolfijn ontmoet, glimlacht als vanzelf terug

Dolfijnen hebben onze harten gestolen vanwege die altijd aanwezige glimlach. Blij makend en vertederend. Als je naar ze kijkt glimlach je als vanzelf terug. Dat komt vooral door die grappige plooi onder de mond en die geinige puntneus van ze. Natuurlijk is die ‘puntneus’ geen echte neus maar voor het gemak noemen we dat zo. De neus van dolfijnen is eigenlijk het gat op hun hoofd. Wist je dat? Daarom komt een dolfijn regelmatig boven water; om te ademen door dit gat. Zie je het water er al uit spatten?

Lees meer ...


Bunnies by the bay: over konijnen en het hondje dat over ze waakt

Blog Beste Vriendjes, 2 april 2021

Aan de basis van het ontstaan van de knuffelvrienden, het speelgoed en serviesgoed van Bunnies-by-the-bay staat een afschuwelijk ongeluk. Een ongeluk dat als één van de ergste commerciële visserijrampen in de geschiedenis van Amerika te boek staat. Zussen Suzanne en Krystal verloren vader, ooms, broer en neven. Gelukkig ontstaan uit moeilijke periodes ook mooie dingen. Grootmoeder vertelde verhalen over de konijnen bij haar in de tuin aan kleindochters Suzanne en Krystal. Verhalen die troostend werkten. De konijnen en het hondje dat over hen waakt werden de karakters van Bunnies-by-the-bay.

Grootmoeder drukte hen ook haar wijsheid op het hart. ‘De enige manier om vreugde terug te krijgen in je leven is door vreugde aan anderen te brengen.’ En zo begonnen de zussen na het rouwen en huilen met het maken van konijnenknuffels. Eerst enkele exemplaren voor eigen gebruik. Maar de konijnen werden snel vrienden met iedereen en gaven zo veel troost dat ze uitgroeiden tot het merk dat ze nu zijn; Bunnies by the bay. Lees meer ...

Vrolijk Pasen met Bunnies by the bay


Waarom versieren en verstoppen we eieren met Pasen?Beste Vriendjes viert Pasen!

Blog Beste Vriendjes, 3 maart 2021

Pasen; wat vieren we dan eigenlijk?
Veel kinderen weten dat niet. Pasen is een feest vanuit het christelijk geloof. Met Pasen viert men het opstaan van Jezus na zijn sterven. ‘Oprijzen’ uit de dood is misschien wat moeilijk te bevatten, maar symbolisch staat het voor een nieuw begin. Net als de lente. Op de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart, is het Pasen. Een nieuw begin, een nieuw leven. Denk maar aan de kuikens uit het ei en de lammetjes die geboren worden. Maar waarom dan eieren versieren en verstoppen? En ze ook nog eens zoeken met zijn allen. En wat doen de Paashazen er eigenlijk bij?

Eieren staan - net als het verhaal van het oprijzen uit de dood - symbool voor een nieuwe start, een nieuw leven, een nieuw begin. Dat past heel mooi bij de lente, waarin van alles tot leven en tot bloei komt; de lammetjes in de wei, de vogels die zich enthousiast laten horen en kijk maar eens om je heen naar al die mooie gekleurde bloemen om ons heen. Dat staat voor nieuw en fris.

Lees meer ...


Beste Vriendjes houdt een tekenwedstrijd: 'Teken jouw favoriete (huis)dier.'Teken jouw favoriete (huis)dier

Blog Beste Vriendjes, 3 februari 2021

Kinderen en dieren. Je kunt er veel over vertellen, een boek over schrijven. En ja, zelfs tekeningen over, van èn voor maken. Dieren en kinderen; een perfecte combi.

Een tekening maken geeft alle ruimte aan je creativiteit. Tekenen is voor iedereen leuk. Kinderen vertellen met een tekening telkens weer hun eigen verhaal; ze leggen er hun gevoel in en kunnen hun fantasie erin kwijt. Tekenen samen met je kind is een heerlijke manier om gezellig samen bezig te zijn. Naast plezier levert het vaak de mooiste creaties op.

Lees meer ...


Valentijn en de vrienden van LumpinValentijn en de pluche knuffellijn Lumpin

Blog Beste Vriendjes, 8 januari 2021

Valentijnsdag is al jaren m``eèr dan alleen maar een dag voor verliefden. Liefde zit nou eenmaal in meer dingen dan in alleen maar verliefd zijn. Liefde zit in vriendschap, in een aardig woordje voor een ander, een compliment, behulpzaamheid voor een naaste, aandacht voor de mensen om je heen. Beste Vriendjes roept je op deze dag aan te grijpen om liefde te tonen voor iemand die belangrijk voor jou is, die wel wat steun kan gebruiken, troost of aandacht. Laat de liefde maar stromen op alle vlakken, naar alles wat jou nu te binnen schiet.

Lees meer ...


Knuffelen voor geluk en gezondheid_blog_beste_vriendjesKnuffelen voor geluk en gezondheid!

Blog Beste Vriendjes, 28 november 2020

Knuffelen: èèn van de meest essentiële basisbehoeften in een mensenleven. Een knuffel is een zachte aanraking of omhelzing met een positieve uitwerking op ons als mens. Ook al gebeurt het in deze tijd veel minder nu we juist op afstand moeten blijven van elkaar. Knuffelen is nodig omdat het je helpt je mens te voelen. Voor baby's en jonge kinderen is het zelfs van levensbelang. Gelukkig zijn er de knuffelbeesten nog.

Knuffelen is van levensbelang
Baby’s en jonge kinderen zijn echte knuffelaars en worden ook graag geknuffeld. In hun prille leven is dat zelfs hard nodig: overleven als knuffelen ontbreekt is moeilijk. Knuffelen bij baby’s en jonge kinderen draagt bij aan een sterk immuunsysteem en Lees meer ...


Eten met kinderen; chaos of feest?Eten met kinderen_chaos of feest?_Blog Beste Vriendjes_oktober 2020_korting op kinderservies

Blog Beste Vriendjes, 28 oktober 2020

Eten met kinderen; chaos of feest? De tijd van buiten eten is met de herfst voorbij. Met onze kinderen zitten we weer binnen aan de eettafel. Hapjes eten aangeboden krijgen of al helemaal zelf je eten op mogen eten: een leuk en vrolijk kinderservies verhoogt de pret aan tafel.

‘Kijk, daar komt het vliegtuigje’ of ‘Een hapje voor pappa, een hapje voor oma, een hapje voor de hond of de kat’. Als het om eten gaat proberen we van alles uit. Niets belangrijker dan dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Geen ouder die dat zal ontkennen.

Eten met kinderen is eten met aandacht

Lees meer ...


Hoe kun je jouw baby laten slapen?

Blog Beste Vriendjes, 17 september 2020

Hoe laat je je baby slapen? Deze vraag wordt elke dag door nieuwe ouders gesteld, want een baby brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en het ontwikkelen van een goed slaappatroon is misschien wel èèn van de grootste uitdagingen voor een pasgeboren baby èn voor de ouders;-).

Hoewel er veel suggesties te vinden zijn, is het echte antwoord wat voor de ene baby werkt, werkt voor de andere misschien weer niet, en je weet het nooit totdat je het probeert. Hoewel wij bij Beste Vriendjes niet alle antwoorden hebben, willen we wel helpen door een gevoel van comfort, liefde en veiligheid te geven door de meest mooie  producten uit te kiezen en op te nemen in ons assortiment!

Beste Vriendjes heeft een aantal slaaptips voor baby's op een rijtje gezet. Lees meer ...

Blog Beste Vriendjes: Hoe laat je jouw baby slapen?


Wat zijn de voordelen van voorlezen aan kinderen?​

Blog Beste Vriendjes, 12 juli 2020

Het samen lezen van een boekje, verhaaltjes vertellen en plaatjes aanwijzen, versterkt de band met je baby. Gebleken is dat kinderen die zijn voorgelezen als baby, later beter zijn in taal. Het is even een warm moment samen en dit zorgt voor verbinding, zowel op fysiek als op emotioneel gebied. Met voorlezen oefen je onder andere de luistervaardigheid, het concentratievermogen en sociaal-emotionele vaardigheden.Lees meer ...

Bestel je bij Beste Vriendjes in de periode van 12 t/m 19 juli dan ontvang je het boekje "Nog even achter mijn oortjes kriebelen" cadeau bij jouw bestelling vanaf € 45,-.

Blog Beste Vriendjes, 12 juli 2020: Wat zijn de voordelen van voorlezen aan kinderen?

 

 

 

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss