Sass & Belle

Bij Sass & Belle ontwerpen ze met liefde prachtige producten door een vleugje vrolijkheid en een sprankje glimlach toe te voegen aan al hun collecties.

Van jongleerballen tot cadeaus en huishoudelijke artikelen

Het begon allemaal in 1998 toen de oprichter, Richard Stone, de bug in de detailhandel ontdekte. Terug van zijn werk in Bombay en met duizend zelfgemaakte jongleerballen, waagde hij zich op het Edinburgh Fringe Festival en verkocht ze allemaal. Geïnspireerd door dit succes werd het bedrijf RJB Stone geboren.

Liefdevol in eigen huis ontworpen

Meer dan een decennium aan ontwerpen later ontstond in 2009 het nu zo geliefde merk Sass & Belle. Met steeds meer collecties die met liefde in eigen huis werden ontworpen en een groei in hun stijl en identiteit, was er een natuurlijke behoefte aan een nieuwe merknaam. Het werd Sass & Bell naar de twee oudste dochters van Richard, Saskia en Alma Belle, met in het logo de twee vogeltjes die hun plezier en overweldigende karakter vertegenwoordigen.

Het plezier in trends

Sass & Belle is hard op weg een internationaal aanbeden merk te worden. Hun gepassioneerde en fantasierijke ontwerpteam creëert voor elk wat wils en vormt de kern van alles wat ze doen. Geïnspireerd door de laatste trends zijn ze altijd bezig met het bedenken van nieuwe ideeën vol vreugde, stijl en allemaal liefdevol ontworpen in Londen.

10 jaar Sass & Belle

2019 markeert de 10e verjaardag en ze werken harder dan ooit om met trendy geschenken te komen. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en leveranciers en streven ernaar duurzaamheid in al hun nieuwe collecties in de toekomst aan te pakken.

Liefdadigheid en geven

Bij Sass & Belle verspreiden ze graag liefde en ze zijn bijzonder trots op hun samenwerking met het goede doel voor kinderen, War Child. 

War Child is de enige gespecialiseerde liefdadigheidsinstelling voor door oorlog getroffen kinderen en levert programma's met een grote impact om levens te herbouwen in onder meer Afghanistan, Irak, Syrië en Oeganda. De liefdadigheidsinstelling heeft tot doel kinderen vroeg in het conflict te bereiken en hen te ondersteunen bij het omgaan met de trauma's, hen de vaardigheden te geven om weer naar school te gaan en jongeren te trainen zodat ze zichzelf kunnen onderhouden. Van het helpen van Syrische kinderen tot toegang tot onderwijs tot het helpen van meisjes om te ontsnappen aan het leven op straat in de DRC, War Child zet kinderen centraal in de oplossing. 

Door kinderen veilig te houden, hen een opleiding te geven en hen uit te rusten met vaardigheden voor de toekomst, verandert het werk van War Child levens.

Ethiek

Bij Sass & Belle houden ze net zoveel van onze planeet en mensen als van hun ontwerpen. Naast een wereldwijd erkend merk in liefdevol ontworpen, trendgestuurde geschenken, zijn ze ook een merk dat geeft om mensen en de aarde waarop ze leven.

Milieu-missie

Ze zijn op een missie om hun milieuprocessen te verbeteren om onze planeet net zo veilig te houden als de geschenken die je ontvangt. Ze zijn voortdurend op zoek naar manieren om het plasticgebruik in hun producten, verpakkingen en toeleveringsketen te verminderen.

Een doordachte supply chain

Bij Sass & Belle streven ze naar het onderhouden en ontwikkelen van langdurige en betrouwbare relaties met leveranciers die zich inzetten om hun ethische normen regelmatig te verbeteren. Elk product wordt verantwoord en met zorg gekocht van leveranciers die voldoen aan hun merkwaarden. Hun toeleveringsketen moet voldoen aan de minimumnormen die zijn vastgelegd in de Ethical Trading Initiative (ETI) Base Code. 

Zorg voor medewerkers

Alle tewerkstelling bij Sass & Belle is vrij gekozen en ze zorgen ervoor dat er geen gedwongen, gebonden of onvrijwillige gevangenisarbeid plaatsvindt. Naast het bewijzen van lonen die voldoen aan de nationale wettelijke norm en eerlijke werktijden, zorgen ze ervoor dat ze de veiligste en meest hygiënische werkomstandigheden bieden en moedigen ze werknemers aan om te helpen met het minimaliseren van gevaren. Ze respecteren natuurlijk het recht van werknemers die legaal lid zijn van vakbonden en zich bezighouden met collectieve onderhandelingen.

Staan tegen kinderarbeid 

Kinderarbeid wordt bij Sass & Belle nooit als een optie beschouwd en ze zorgen ervoor dat de taken die aan werknemers jonger dan 18 jaar worden toegewezen, rekening houden met hun jonge leeftijd.

Nee tegen discriminatie 

Ze tolereren geen discriminatie ten aanzien van aanwerving, compensatie, promoties etc. op basis van factoren waaronder maar niet beperkt tot ras, religie, geslacht, leeftijd en handicap. Ze nemen ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat geen van hun werknemers wordt blootgesteld aan enige vorm van seksuele of andere intimidatie, fysiek of verbaal misbruik of andere vormen van intimidatie.

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss