Speelkleden

​Beste Vriendjes heeft schitterende speelkleden van de merken Early Learning Centre-Blossom Farm en Mothercare. De makers van dit laatste merk zijn gespecialiseerd in het samenstellen van textielproducten voor baby's.

Speelkleden vormen een fijne en zachte plek waar de kleine kan liggen en ontdekken. Het is een alternatief voor een box of juist als hij te groot is geworden voor de box en meer ruimte nodig heeft. Daarnaast kunnen speelkleden op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan een speelkleed gebruikt worden zonder de 2 bogen als de kleine wat ouder is, bijvoorbeeld voor het oefenen van de buikligging. De bijbehorende speeltjes maken verschillende geluiden en ze zijn er voor de visuele ontwikkeling, hand-oog coördinatie en mentale concentratie. 

Op een speelkleed spelen stimuleert de ontwikkeling van je baby. Dit kan op verschillende manieren:

  • reiken en pakken: verschillende vormen, speeltjes en een babygym/mobiel nodigen je baby uit om te reiken en te pakken. 
  • zintuigen: door heldere en vrolijke kleuren, diverse speeltjes, vormen en geluiden worden de zintuigen geprikkeld.
  • contrasten: een kleurrijk speelkleed stimuleert het gezichtsvermogen.
  • spelenderwijs leren: je baby komt in aanraking met verschillende kleuren en vormen en leert spelenderwijs. Zo leert hij onder andere objecten herkennen.

​Vanaf ongeveer 4 maanden kun je je kleine eens op een speelkleed leggen om te kijken hoe hij reageert. Kan hij nog niet lang op zijn buik liggen, dan is het leuk om een vrijstaand mobiel of een babygym of een speelkleed met bogen neer te zetten. Dan heeft hij iets boven hem om naar te kijken en te grijpen. 

Tegen het einde van het eerste half jaar kan baby zitten, kleuren onderscheiden en dingen nu echt goed vastpakken. Vooral felle kleuren zijn interessant. 

Vanaf ongeveer 6 maanden zijn geluiden zoals rammelaars en glimmende dingen zoals spiegeltjes helemaal geweldig. Een speelkleed met diverse speeltjes en spiegeltjes is dan echt een aanrader. 

​Veel baby´ s tussen de 6 en 9 maanden zullen beginnen met kruipen. Geef ze alle ruimte om te oefenen met omrollen en kruipen. Buiten de box dus. Grote speelkleden zijn daar ideaal voor. Blijf er wel altijd bij want een baby ontsnapt zo aan je aandacht als je even niet oplet.

 

© 2014 - 2022 Beste Vriendjes | sitemap | rss